• Voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd
  • Scherpe All-in-prijzen
  • 4 - 8 Weken huur

Dakafval afvoeren

Dakafval bestaat uit dakgrind, leer en samengesteld dakafval (composiet). Dit kan teerhoudend zijn. Sinds de invoering van de Eural wordt dit gezien als gevaarlijk afval. Daarom moet dit apart ingezameld worden van ander afval. Barkbak heeft speciale dakafval containers. Deze zijn er in verschillende maten. De kleinste heeft een inhoud van 3 m3, de grootste 40 m3. Het is bij de containers van BorkBak toegestaan om tot dertig centimeter boven de rand te vullen. Echter, het is niet de bedoeling dat het uitsteekt rondom de container.

Heb ik een vergunning nodig voor dakafval?

Uw gemeente bepaalt of er een vergunning nodig is voor de dakafval container of niet. Van tevoren kunnen wij niet bepalen of dit voor uw gemeente geldt. Mocht u een vergunning nodig hebben, is het uw eigen verantwoordelijkheid om op tijd een vergunning te verkrijgen. Let op, dit moet dan voor plaatsing zijn en hij moet lang genoeg geldig zijn. Op het moment van plaatsen, gaan wij ervan uit dat u op de hoogte bent van de regels omtrent vergunningen.

Wat mag er in een dakafval container?

De containers voor dakafval zijn speciaal bedoeld voor “gevaarlijk” afval. Dat wil zeggen teerhoudende materialen. Het is niet altijd bekend of er daadwerkelijk teer in zit en daarom zijn teervrije bitumen ook toegestaan. Asbesthoudende producten mogen niet in de container. Meer producten vindt u in het schema onderaan de tekst.

Wanneer wordt de dakafval container opgehaald en bezorgd?

Tijdens het afrekenproces bepaalt u op welke datum en op welk tijdstip de container wordt gebracht. Liever de volgende dag in huis? Als u op werkdagen voor 15:00 bestelt en betaalt, kan BorkBak de dakafval container de volgende dag al leveren. U kunt tijdens de bestelling geeft u de voorkeur aan voor een dagdeel. Dit is het tijdstip wanneer de container geleverd wordt. ’s Morgens is dit voor 12:00 uur, in de middag is dit tussen 12:00 en 18:00 uur. Specifieke tijdstippen kunnen wij rekening houden. U geeft dit aan in het opmerkingenveld. Echter, dit is geen garantie. De tijd en locatie kunt u doorgeven. Het grote voordeel is dat u niet aanwezig hoeft te zijn bij de plaatsing van uw dakafval container.

Wat voor afval mag er in een Dakafval Container?

  • Teerhoudende bitumen
  • Teer vrije bitumen
  • < 2% aanhangig materiaal niet zijnde dakleer

  • Klein chemisch afval (o.a. verfblikken)
  • > 2% vervuiling niet zijnde dakleer
  • Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal

Heb je nog
een vraag?

Snelle reactie nodig? Stel je vraag via WhatsApp.
Geen haast? Stuur dan een contactformulier.

Waar wil je een container plaatsen?