Asbest container huren bij BorkBak

Een asbest container huurt u gemakkelijk en snel bij BorkBak. Bestelt u voor 15:00 uur? Dan kunnen wij de volgende werkdag de asbest container al leveren. De gehuurde asbest container mag tot maximaal 30 centimeter boven de rand beladen worden. Daarbij zijn uitstekende delen rondom de container niet toegestaan.

Wat kost het huren van een asbest container?

Asbest is een vervelende stof en verwijdering gebeurt vaak door een saneringsbedrijf. Toch mag een particulier ook zelf asbest verwijderen tot 35 m2. Hieronder ziet u de daarvoor geschikte asbestcontainers die wij kunnen leveren. De kosten zijn inclusief het brengen en afvoeren van de asbest container. U huurt de asbest container voor een periode van 4 weken. Mocht u deze periode willen verlengen is dat mogelijk tegen een kleine meerprijs.

Wat is asbest?

Asbest is een natuurlijk product en bestaat uit gesteente met daarin mineralen die taaie en onbrandbare vezels hebben. Asbest is van 1945 tot in de jaren tachtig veelvuldig gebruikt in gebouwen, woningen en installaties. Dit komt door de sterke, slijtvaste, isolerende en brandwerende eigenschappen.

Effecten op de gezondheid

Zolang asbest in gebonden toestand is vormt het geen gevaar voor de gezondheid. Wanneer u dus asbest gaat verwijderen is het heel erg belangrijk dat de asbestplaten niet worden gebroken. Asbest bestaat uit hele kleine vezeltjes die je met het blote oog niet kunt zien. Het inademen van deze vezeltjes is echter erg gevaarlijk voor uw gezondheid.

Asbest verwijderen en afvoeren

Draag bij het verwijderen van asbest altijd beschermende middelen zoals een mondkapje en een bril. Verwijder asbest in zijn geheel en zorg ervoor dat de platen niet breken. Houd de asbest, indien mogelijk, bij het verwijderen zoveel mogelijk nat.

Bij het afleveren van de gehuurde asbest container wordt een bigbag geleverd. Deze bigbag plaats u in de container. De verwijderde asbest plaats u in deze bigbag in de container. Wanneer alles is verwijderd knoopt u de zak dicht. De asbest container halen wij vervolgens weer op.

Zelf asbest verwijderen

Als particulier mag u tot 35m2 zelf asbest verwijderen. Komt het daarboven dan moet een professioneel saneringsbedrijf  worden ingeschakeld. Wij raden daarom aan om op voorhand het oppervlakte van de asbest op te meten. Schat zo goed mogelijk in hoe groot het oppervlak is van de asbest die u verwijderd.

Heb ik een vergunning nodig voor een asbest container?

Afhankelijk van uw gemeente is het wel of niet noodzakelijk om een vergunning te hebben voor de plaatsing van de container. Mocht het noodzakelijk zijn, dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om voor een vergunning te zorgen vóór de container geplaatst wordt. Denk daarbij ook aan de geldigheidsduur. Op het moment dat wij de container plaatsen gaan wij er vanuit dat u op de hoogte bent van het wel of niet nodig hebben van een vergunning. U kunt dit nakijken op de website van uw gemeente.

Wanneer levert BorkBak de asbest container?

Bestelt en betaalt u op werkdagen voor 15.00 uur? Dan kunnen wij de asbest container de volgende werkdag al leveren. U kunt natuurlijk ook voor een andere datum kiezen in het afrekenproces.

Tijdens uw bestelling kunt u de voorkeur aangeven voor een dagdeel. In de ochtend betekent dat wij voor 12:00 uur de container leveren. Kiest u voor middag, dan leveren wij de afvalcontainer tussen 12.00 – 18.00 uur. Met een specifiek tijdstip proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden. Geef dit aan in het opmerkingenveld.

Snel geleverd

Voor 15.00 uur besteld,
volgende werkdag geleverd

Scherp geprijsd

All in prijzen en eenvoudig en vertrouwd betalen via iDeal

Lange huurperiode

Onze container mag 4 weken bij u blijven staan zonder extra kosten

Bestellen zonder account

Geen account nodig voor uw bestelling. In 3 stappen bestellen!